Oprema za bazene, bazenske pumpe i filtri te bazenska tehnika Bestway®

Dodaci za bazene

Bazenska Oprema
Pješčane pumpe

Priuštite svojoj obitelji najbolje: kvalitetne filtar pumpe s pješčanim filtrom osiguravaju praktičnost i dugotrajan rad uz minimalno održavanje.

Ljestve za bazen

Bazenske ljestve koristimo kod svih visokih i srednje visokih bazena za lakše ulaženje u bazen. Zbog vaše djece važno je da to budu sigurnosne ljestve.

Ostala pomagala za bazene

Trebate cijev, adapter ili drug rezervni dio za svoj montažni bazen? Možda testne listiće za provjeravanje vode u bazenu? Kliknite ovdje.

Kartonske pumpe

Pumpe s kartonskim filtrom obavezni su element svakog bazenskog filtracijskog sustava. Lagane su, brzo profiltriraju vodu bazena i cjenovno su pristupačne.

Pokrovi za bazen

Bazenska pokrovi su neophodni jer sprječavaju da vjetar nanese veću prljavštinu ili da kukci i druge životinje ulaze u bazen dok ga ne koristite.

Kartonski filtri

Kartonski ulošci za filtar pumpu Flowclear™ zaduženi su za filtriranje vode u vašem bazenu. Filtri za bazen učinkovito pročišćavaju vodu bazena jer omogućuju brz protok.

Sve za čišćenje bazena

Trebate pomagalo za ručno ili automatsko čišćenje bazena? Imamo sve od bazenskih robota do automatskih usisivača, baterijskih ručnih usisivača, mrežica…

Podloge za bazen

Zaštitne podloge za bazen štite bazen od probijanja i toplinski izoliraju. Složive puzzle bazenske podloge ili podloga za bazen u jednom komadu.

Pumpe

Pumpe za bazene i druge svrhe. Preferirate ručnu pumpa, nožnu, baterijsku ili električnu pumpa za madrac ili krevet? Pumpa za u auto? Imamo ih sve!

Dodaci za bazene

Oprema za bazene je sastavni dio vašeg ljetnog vrtnog raja. Događa nam se da stranke koje još ne poznaju područje puno vremena posvećuju razgledavanju i biranju bazena, što samo po sebi naravno nije problem,  jer vi ćete ga koristiti i mora odgovarati vašim potrebama i željama. Ali treba imati na umu da je bazenska tehnika jednako važna, a možda i važnija od samoga bazena.

Zašto je bazenska tehnika tako važna?

Kad se ljeti kupamo u svom bazenu, ne zanima nas kakav je on izvana. Želimo prije svega da voda bude čista, besprijekorna i ugodna. Tome je namijenjen cijeli skup bazenske tehnike koju koristimo. Moramo se pobrinuti za svakodnevno održavanje bazenske vode i što smo promišljeniji, manje posla ćemo imati. Budemo li odgađali s nužnim poslovima na održavanju bazena, može se dogoditi najgore: da na lijep sunčan dan, kad smo se u društvu prijatelja ili s djecom spremni prepustiti uživanju u ljetnim radostima, tik prije ulaska u vodu utvrdimo da se moramo prihvatiti čišćenja bazena, jer smo na to zaboravili.

Koja mi je oprema za bazene nužna za održavanje vode u bazenu?

Nije sva bazenska tehnika jednako važna. Neki dijelovi opreme su neizostavni, a neki opcijski. U neizostavnu opremu za održavanje bazena i bazenske vode spadaju sljedeće kategorije proizvoda:

  • Uređaji za filtriranje i filtri. Tu spadaju:

-          pumpe s filtrom na pijesak

-          »klasične« kartušne pumpe

-          Kartuše za pumpe za filtriranje

-          Kuglice ili kvarcni pijesak za filtriranje

-          Usisivači i setovi za održavanje po važnosti su odmah iza pumpi. Nerijetko iz bazena moramo fizički odstranjivati prljavštinu, bilo s dna ili stijenki bazena. Bez obzira na to koliko pazili, prije ili kasnije će u bazenu će se pojaviti prljavština jer nije nužno da je unesete vi sami, može doletjeti zrakom i pasti s drveća. Usisivač za bazen može biti:

-          Usisivač za bazen koji se priključi na pumpu

-          Usisivač za bazen koji se priključi na vrtnu cijev

-          Baterijski usisivač za bazen koji radi na punljive baterije

-          Robotski usisivač za bazen

Koju još dodatnu bazensku tehniku trebam?

  • Pokrivala za bazene su isto tako neizostavan komad bazenske opreme, jer bez njih u bazen, dok ga ne koristimo, pada prljavština svake vrste. 

-          Uobičajena pokrivala za bazene pričvršćuju se na bazen i tako sprječavaju padanje prljavštine u bazen. Budući da su blago perforirana, ne mogu se potrgati pod težinom kišnice te su također nužna bazenska oprema koju morate postaviti prije oluje ili ako je vaš bazen zimi vani

-          Solarna pokrivala koja plutaju po površini imaju dvostruku funkciju: Sprječavaju padanje prljavštine u vodu te istodobno putem sunčevih zraka griju vodu dok bazen ne koristite

  • Podloge za bazene. Bez obzira na to koliko je dobra podloga na koju postavljate bazen, obavezno morate koristiti podlogu za bazen koja sprječava da maleni djelići oštete bazensko platno.
  • Ljestve za bazene su nužne kod svih bazena koji su viši od 50 cm, da se ne ozlijedite prilikom ulaska i izlaska iz bazena. A posebno ako u obitelji imate djecu ili umirovljenike, morate se pobrinuti za to da kretanje u bazen i iz bazena bude sigurno i ugodno.
  • Ostali pribor za bazene. Ovdje ćete naći testne listiće za vodu, skimmere, mrežice, grijaće, plovke za kemikalije i svu moguću bazensko tehniko. Na početku se svakom korisniku čini da ne treba puno bazenske opreme, ali ako se redovito kupamo, želimo što bolje optimizirati sve poslove i postupke kod uporabe bazena, pa na koncu ipak potražimo sve moguće dodatke koji će obogatiti našu ljetnu idilu i skratiti vrijeme koje moramo posvetiti održavanju, da bismo mogli bezbrižno uživati.
  • Pumpu za bazen ćete trebati ako imate bazen s rubom na napuhavanje ili dječji odnosno obiteljski bazen.

Mogu li dobiti svu bazensku tehniku u kompletu?

U Hrvatskoj nije moguće nabaviti set s baš svom opremom za bazene koju biste mogli trebati. Takav paket bi bilo teško sastaviti već samo radi činjenice da se potrebe različitih korisnika razlikuju. Nekima mogu biti dostatna samo najosnovnija pomagala za bazene, dok su velike obitelji zahtjevniji korisnici, koji trebaju jače pumpe i usisivače. Ako ste neodlučni u vezi s time što trebate, obratite nam se i rado ćemo vam dati savjet prilikom kupnje, a također i tijekom korištenja.