Usisivači i setovi za održavanje bazena

Usisivači i setovi za održavanje bazena

Bazenska tehnika je jednako važna kao i sam bazen. Kad pripremite sve potrebno za vaš osvježavajući ljetni raj u vrtu, morate se također zapitati kako će se odvijati čišćenje bazena. Osim kemikalija koje ćete koristiti za sprječavanja rasta algi, morate imati bar nešto osnovne opreme za održavanje bazena, a u mnogim slučajevima usisivač za bazen nije dovoljan, a nije ni prvo pomagalo koje trebate.

Izbor bazenske opreme s obzirom na okolicu 

Kod izbora opreme imate nekoliko različitih mogućnosti, ali prije nego što si postavite pitanje koji su usisivači za bazen dostupni i kojim usisivačem za bazen ćete osiguravati čistoću, morate odvojiti malo vremena da okolicu svoje kuće pogledate drugim očima. Obratite pozornost na to koliko je u okolici drveća ili drugog višeg raslinja, koliko često puše vjetar i je li područje takvo da vjetar nosi puno  komadića prljavštine po zraku, te također imate li na tlu puno sitnih čestica (recimo pijeska ili zemlje) koje kupači mogu unijeti u vodu.

Je li usisivač za bazen sve što trebam?

Usisivač za bazen je prvi i najočitiji izbor, ali ako ste na području gdje s drveća pada puno lišća, smisleno je imati mrežicu za sakupljanje većih komadića prljavštine s površine vode (ručni skimmer) da biste eventualne veće komade prljavštine ili recimo kukce koji padnu u vodu mogli odmah odstraniti iz vode, čak i dok se kupate.  Usisivači za bazene su odlično pomagalo za temeljito čišćenje, ali uglavnom ih trebate priključiti na sustav za filtraciju, a on se ne smije koristiti tijekom kupanja. Baterijski usisivač za bazen je brzo i praktično rješenje, ali on vam neće i puno pomoći na većim površinama i dubinama, i zato je mrežica na dugoj motki, iako posve obična stvar, neizostavna. Jednako jednostavno, jeftino i iznimno učinkovito pomagalo, koje je iznimno popularno je skimmer ili odstranjivač plutajuće prljavštine. Automatski usisivači za bazene automatski sakupljaju prljavštinu s dna bazena, a skimmer koji priključite na odvod preko pumpe usisava prljavštinu s površine vode.

Napredne mogućnosti za čišćenje bazena

Već nekoliko godina se na tržištu također mogu nabaviti podvodni usisivači za bazen, koji su nešto posebno. Priključimo ih na sustav za filtriranje i oni se automatski po inerciji vuče pumpe kreću po dnu bazena i usisavaju prljavštinu. Najnaprednija verzija je robotski usisivač za bazen, koji izgleda kao podvodni autić. Spustimo ga u vodu i pustimo da vozi po bazenu i usisava dno. Kad obavi posao, kukom ga izvučemo iz bazena, ispraznimo posudu za otpad i već je spreman za ponovnu uporabu. Održavanje bazena može biti posve ugodan posao ako imamo odgovarajući usisivač za bazen i drugu opremu. Ako ne znate točno koji komad opreme je najprimjereniji za vas, možete nas pitati i rado ćemo vas savjetovati. Puno naših stranaka najprije nabavi osnovni set za održavanje bazena, koji obično sadrži mrežicu i skimmer, a nakon nekoliko tjedana uporabe, kad se malo upoznaju s proizvodom, odluče se za podvodni usisivač za bazen ili za ručni usisivač bazena, ako žele sami upravljati usisivačem i možda očistiti malo i stijenke bazena, gdje se ponekad mogu zadržati kakvi komadići prljavštine.

Postavite obrnuto od abecednog
Pogledajte kao Mreža Lista

Proizvodi 1-12 od 19

Stranica
po stranici
 1. Set za čišćenje bazena 203 cm

  #58013

  243,12 kn
  Usporedite
 2. -20%
  Set za čišćenje i udržavanje bazena AquaClean

  #58234

  Posebna cijena 486,34 kn Normalna cijena 607,92 kn
  Usporedite
 3. Obirač Clean Cast 1,26 m

  #58325

  121,52 kn
  Usporedite
 4. E-Z palica na četku 3,6 m

  #58279

  189,92 kn
  Usporedite
 5. -20%
  Usasivač AquaCrawl za bazene

  #58212

  Posebna cijena 449,86 kn Normalna cijena 562,32 kn
  Usporedite
 6. -10%
  Top izbor
  Podvodni usisavač na punjive baterije

  #60301

  Posebna cijena 683,93 kn Normalna cijena 759,92 kn
  Usporedite
 7. Skimmer za bazen 32 x 30,5 cm

  #58277

  40,96 kn
  Usporedite
 8. -20%
  Baterijski usasivač AquaScan za bazene

  #58340

  Posebna cijena 449,86 kn Normalna cijena 562,32 kn
  Usporedite

KUPON ZA 5% POPUST


tek je prva od pogodnosti koje nudimo novim članovima.

Prijavite se u Bestway Klubi prvi ćete saznati za akcije, popuste, akcije, popuste,

novosti i nagradne igre, koje provodimo, povremeno ćete primati KUPONE,

s ekskluzivnim POPUSTIMA, koji će biti dostupni samo Vama.

Prijavite se i primite KUPON S 5% POPUSTA na svoju mail-adresu.