Kajaci Hydro-Force™

Kajaci Hydro-Force™

Neki jedva čekaju ljeto da se mogu „parkirati“ na plažu. Da se izležavaju, odaju se pasivnim radostima: sunčanju, mirnom brčkanju i ispijanju hladnog pića pod zvijezdama ili  suncem. Druge ispunjava posve drukčije korištenje slobodnog vremena: aktivnost, adrenalin, akcija! Ako spadate u drugu grupu, zanimat će vas ono što piše u nastavku.

Zanimaju vas kajaci i kanui na napuhavanje?

Niste u manjini. Zanimanje za takve proizvode tijekom zadnjih godina iznimno se povećalo, ali mnogi posjetitelji naše internetske stranice i dalje ne znaju po čemu se kajak razlikuje od kanua. Vjerojatno nije slučajno da mnogi ljudi miješaju te dvije vrste plovila, posebno kad govorimo o verzijama na napuhavanje.

Razlika između kajaka i kanua

Kajak na napuhavanje i kanu na napuhavanje razlikuju se na temelju istih karakteristika kao i krute verzije tih plovila.

Svojstva kajaka:

 • uži trup
 • često (ali ne uvijek) trup je oblikovan tijesno oko tijela putnika
 • uglavnom nemaju kormilo
 • iznimno okretni
 • primjereni su za sve uvjete na vodi
 • ako se prevrnemo, lako se vratimo u prvobitni položaj
 • koriste se vesla s dvostrukim lopatama
 • relativno ravan oblik, bez veće zakrivljenosti pramca i krme
 • prima jednu do najviše dvije osobe

Svojstva kanua:

 • Širi trup (posebno u sredini)
 • »Otvoren« trup
 • Često (ali ne uvijek) imaju kormilo
 • Manje okretni
 • Osmišljeni za plovidbu po mirnijim vodama
 • U slučaju prevrtanja se okreće bez većih problema
 • Koriste se uglavnom vesla s jednom lopatom
 • Blaga zakrivljenost pramca i krme u obliku slova U
 • Prima dvije, tri, a ponekad čak i 4 osobe

Moramo također naglasiti da danas na tržištu postoji puno »hibrida«, dakle proizvoda koji imaju posve nestandardne karakteristike. Događa se da jednoj kategoriji proizvoda dodaju svojstva druge ili proizvođači isprobavaju posve nove, eksperimentalne pristupe kod izrade.

Što izabrati, složiv kajak, kajak na napuhavanje ili tvrdi kajak?

U slučaju plovila, najveći problem je u današnje doba isti kao i kod ostalih proizvoda za masovnu potrošnju.  Danas su prosječnom potrošaču dostupni sportski i drugi rekviziti koji su prije bili dostupni samo različitim profesionalcima: profesionalnim istraživačima, profesionalnim sportašima i drugim stručnjacima. Budući da tržište danas omogućuje da si s relativnom niskim financijskim ulogom kajak za more ili kajak za rijeku priušte i amateri, preostaje samo još problem prijevoza. Naravno, moramo imati mogućnost svoju novu akviziciju za slobodno vrijeme jednostavno prevoziti, a to nam omogućuju samo kanui i kajaci na napuhavanje. Istina, složivi kajak zauzima malo prostora kad je složen, ali sastavljanje može biti dugotrajno i zahtijeva nešto spretnosti. S druge strane, jednostruki kajak na napuhavanje, a isto tako i dvostruki kajak na napuhavanje možete samo rastegnuti i odgovarajućom runom, nožnom ili električnom pumpom (bilo onom koja se priključuje na kućnu električnu mrežu ili na 12-voltnu utičnicu u automobilu) ga napuhati u nekoliko minuta – i već ste spremni za svoju sljedeću avanturu na vodi. Pospremanje ćete obaviti s jednakom lakoćom kao i pripreme na plovidbu, jedina razlika je u tome da prije pospremanja plovilo morate dobro posušiti, jer ne želite da se na mokar materijal uhvati plijesan kad ga pohranite u ostavu.

Odgovor je dakle jasan: ako nabavite kajak na napuhavanje, lako ćete ga prevoziti, pripremiti za plovidbu i potom ga također pospremiti i pohraniti (i taj zadnji podatak nije nevažan, jer mnogi korisnici nemaju na raspolaganju prostrane garaže ili druge prostore dostatne duljine u kojima bi mogli skladištiti duga plovila od tvrdih materijala).

Pitate se koliki je vijek trajanja kajaka na napuhavanje?

Naravno, ne možemo govoriti o proizvodima drugih marki, već samo o svojima. Jeftiniji proizvodi su izrađeni od jednako kvalitetnih materijala kao i oni malo skuplji, ali takvi proizvodi nisu načinjeni u dva sloja. Bez brige, ako vam zbog kontakta s oštrim predmetom, oštricom ili jako oštrim kamenjem takvo plovilo pukne i počne puštati, još uvijek ga možete popraviti pomoću kompleta zakrpe za krpanje rupa. Originalni kajak na napuhavanje Ventura Hydro-Force™ načinjen je od više sastavnih dijelova. Najvažniji od njih su tubusi (lijevi i desni tubus) i posebni trup kajaka u koji umetnemo tubuse. To je važno zato što eventualno dotrajali tubus možete zamijeniti, jer ih u internetskoj trgovini Bestway.si nudimo u kategoriji „rezervni dijelovi“ pa kajak na napuhavanje tako možete koristiti puno, puno sezona.

Postavite obrnuto od abecednog
Pogledajte kao Mreža Lista

6 proizvoda

po stranici
 1. -20%
  Novo
  Napihljiv kajak Hydro-Force™ Ventura 280 x 86 cm

  #65118

  Posebna cijena 2.006,32 kn Normalna cijena 2.507,92 kn
  Nedostupno
  Usporedite
 2. Peraja za SUP Hydro-Force™ Bestway®

  #F6C210ASS16

  75,92 kn
  Usporedite
 3. -20%
  Kajak Hydro-Force™ Cove Champion 275 x 81 cm

  #65115

  Posebna cijena 851,14 kn Normalna cijena 1.063,92 kn
  Usporedite
 4. -20%
  Kajak Hydro-Force™ Koracle 270 x 100 cm

  #65097

  Posebna cijena 887,62 kn Normalna cijena 1.109,52 kn
  Usporedite
 5. -20%
  Kajak Hydro-Force™ Lite-Rapid X2 321 x 88 x 42 cm

  #65077

  Posebna cijena 1.094,34 kn Normalna cijena 1.367,92 kn
  Usporedite
 6. -20%
  Kajak Hydro-Force™ Ventura 330 x 86 cm

  #65052

  Posebna cijena 2.431,92 kn Normalna cijena 3.039,92 kn
  Usporedite

KUPON ZA 5% POPUST


tek je prva od pogodnosti koje nudimo novim članovima.

Prijavite se u Bestway Klubi prvi ćete saznati za akcije, popuste, akcije, popuste,

novosti i nagradne igre, koje provodimo, povremeno ćete primati KUPONE,

s ekskluzivnim POPUSTIMA, koji će biti dostupni samo Vama.

Prijavite se i primite KUPON S 5% POPUSTA na svoju mail-adresu.