5 najboljih dječjih igara u kućnom bazenu

Znate li već za 5 najboljih dječjih igara u kućnom bazenu svih vremena?

Kad ljetna vrućina dosegne vrhunac, nema boljeg načina da prevladate visoke temperature, oznojena čela i zalijepljene majice od zabavnih igara na vodi, oko bazena i u njemu. Djeca svih dobi (i oni koji su djeca u duši) obožavaju igre koje pobuđuju natjecateljski i ekipni duh, a prije svega more (ili cijeli bazen!) smijeha!

Ako tražite najbolje dječje igre na bazenu, ne tražite više. Našli smo pet najboljih igara na vodi, uz koje će ljeto vaše djece, a i vaše ljeto, biti nezaboravno.

Svih pet igara iskušali smo i sami – naravno, isključivo iz profesionalnih razloga – i pokazale su se kao pravi zgoditak!

Spremni? Idemo u bazen!

igre za bazen

5 NAJBOLJIH IGARA ZA KUĆNE BAZENE

U nastavku vas čeka 5 najzabavnijih igara za djecu i odrasle. Ako su vaša djeca još jako mala, pripremili smo igre i za njih, a kod ostalih igara jednostavno upotrijebite dobre stare narukvice za plivanje! One će osigurati sigurnost i bezbrižnost čak i najnadobudnijih neplivača. U zabavi u bazenima marke Bestway moraju naime sudjelovati baš svi članovi obitelji i njihovi gosti! To je čak uključeno u tekst pisan sitnim slovima i uvjet je kupnje!

 

1. IGRA: Tko je pjetlić?

Za koga je primjerena: za odrasle i djecu

Br. osoba: bar 3

Igra potiče: tjelesnu aktivnost, strateško razmišljanje, beskonačnu zabavu

KAKO IGRATI?

Za uvod vam predstavljamo klasičnu i svima znanu igru »Tko je pjetlić?«. Riječ je o igri koja zahtijeva vrlo malo pomagala, a uvijek donese hrpu smijeha i potakne natjecateljski duh. Sve što treba je loptica, kao ova. Natjecatelje podijelite u dvije grupe i potom izvucite prvog pjetlića. Svaka grupa stane na svoju stranu bazena, a pjetlić odskakuće u sredinu. Zadatak grupe je postići što više dodavanja s jedne strane bazena na drugu, prije nego što pjetlić spretno uhvati loptu. Kad je uhvati, pomiče se na dio bazena koji je dotada zauzimao sada novi pjetlić. I ne zaboravite odrediti sustav bodovanja – tako će igračima igra biti duuugo zanimljiva!

 

2. IGRA: Bacanje diskova na plutajućoj platformi

Za koga je primjerena: za odrasle i djecu

Br. osoba: bar 2

Igra potiče: koordinaciju, natjecateljski duh, stabilno držanje

KAKO IGRATI?

Sljedeću igru vjerojatno već poznajete, samo ste je vjerojatno obično viđali u varijanti na suhom. Plutajuća platforma za igru o kojoj govorimo danas ima različite obruče u boji, s različitim vrijednostima bodova. Vaš zadatak je pogoditi dijelove platforme koje nose najviše bodova, s iste udaljenosti kao i vaš protivnik. Platforma je stabilna i otporna pa izgovori o  »nestabilnosti površine zbog vode« u ovom slučaju neće baš koristiti. Nakon nedjeljnog ručka se vi, vaš/a muž/žena i djeca podijelite u dvije grupe i testirajte svoju koordinaciju! Naime, nedjeljna popodneva kao stvorena su za ovakvu zabavu!

igra za bazen disc champion bestway

3. IGRA: Svemir ludog prskanja!

Za koga je primjerena: prije svega za najmanju djecu

Br. osoba: dovoljna je i 1

Igra potiče: tjelesnu aktivnost, obilje zabave i smijeha

KAKO IGRATI?

Ako su vaša djeca još premala za zabavne igre u bazenu, sljedeća igra uz bazen bit će kao naručena za njih! Potražite meku površinu (preporučujemo travnatu) i na slobodni dio, bez prepreka, postavite prskalicu Xtreme Rocket, koja će donijeti beskrajnu zabavu najmlađima i baš pravo rashlađenje tijekom dječjeg trčanja po travi! Koga će prskalica pogoditi prvoga, a tko će uspjeti ostati suh do samog kraja 2-minutne igre uz bazen? Pokušajte!

 

4. IGRA: Traženje skrivenog podvodnog blaga

Za koga je primjerena: djeca slične dobi

Br. osoba: neograničeno

Igra potiče: tjelesnu aktivnost, natjecateljski duh i dobru volju

KAKO IGRATI?

Neka djeca prije ulaska u bazen odrede onoga koji će prvi sakriti blago. Ta osoba dobiva naziv STRAŠNI GUSAR! Blago može izabrati sam ili ga možete izabrati zajedno. Dobar izbor je predmet koji će potonuti, recimo kamen, koji ćete prethodno obojati živim bojama da bude uočljiviji. Da bi izazov bio još veći, možete koristiti i obično kamenje, koji će služiti kao prepreke prilikom traženja blaga.  

Onaj tko sakriva blago, mora skočiti u bazen i skriti blago na željenom mjesto. Ostali moraju pričekati vani i okrenuti se u suprotan smjer (bez virenja!). Na znak strašnog gusara natjecatelji skaču u bazen opremljeni maskama (ili naočalama za plivanje) i onaj koji prvi nađe podvodno blago, dobiva bod i slavnu titulu strašnog gusara!

maske za plivanje

 

5. IGRA: Mini olimpijske igre u vodi:

Za koga je primjerena: djeca slične dobi

Br. osoba: bar 3

Igra potiče: tjelesnu aktivnost i koordinaciju, natjecateljski i ekipni duh

KAKO IGRATI?

Za djecu i njihove prijatelje pripremite mini olimpijadu u vodi – uz bazen i u njemu. Oko bazena postavite različne postaje, uključujući spust po toboganu, natjecanje u košarci, natjecanja koja uključuju madrace na napuhavanje i mini bazene napunjene plutajućim lopticama. Jedna postaja također može biti zabavni spust po vodenom klizalištu! Ili možda bacanje obruča na zabavni kaktus? Mogućnosti su beskrajne!

Ako ima više natjecatelja, djecu možete razdijeliti u grupe, pri čemu svaki član grupe savladava jednu prepreku – savršena igra za razvijanje ekipnog duha!

Pobjednicima na kraju podijelite medalje ili manje nagrade, koje će dodati svečani element natjecanju i slavlju. I ne zaboravite na sladoled – da mladim olimpijcima vratite svu izgubljenu energiju!

Vodeni tobogani su i inače uzbudljiv dodatak zabavi uz bazen. Bez obzira na to je li riječ o malom toboganu koji se pričvrsti na rub bazena ili većem, samostojećem toboganu na napuhavanje, djeca jednostavno obožavaju bilo kakvo klizanje u vodu. Vodeni tobogani će tako vašoj oazi lude zabave dodati element pustolovine i potaknut će djecu da primijene svoj osjećaj za avanturu i istraživanje.

 

A nakon svih ludih igara, dolazi vrijeme za … vas

Djeca i tinejdžeri će nakon svih zabavnih igara, skakanja i prskanja sigurno postati gladni. Dok oni u sjeni budu uživali u ukusnim ljetnim zalogajima, vrijeme je za vaše opuštanje (i minutu ili dvije tišine).

Tko kaže da su madraci za vodu primjereni samo za more?

Moderni madraci na napuhavanje živopisni su, udobni i kao stvoreni također za izležavanje uz bazen i u bazenu. Dostupni su u različitim oblicima, veličinama i uzorcima, zato možete izabrati onakve koji odgovaraju vašim željama i daju dašak stila vašem prostoru uz bazen. A kad se zasitite zasluženog opuštanja (znamo da to neće biti lako), možete ih koristiti kao podlogu za sjedenje za djecu koja žele predahnuti od igara na vodi, ali u tom slučaju nemojte se zaboraviti pobrinuti za sigurnu podlogu ispod madraca.

Inače su madraci na napuhavanje, moderni ili tradicionalni, višenamjenski i zabavni. Možete ih koristiti za opuštanje u bazenu, kao meku podlogu za pristajanje ispod vodenih tobogana ili čak kao dodatnu potporu kod igara na vodi. Madraci su lagani, lako se napušu i prenosivi su pa ih možete koristiti i tijekom godišnjeg odmora na moru i tijekom ostatka dugog ljeta uz kućni bazen.

 

Uz 5 najboljih dječjih igara na vodi i potrebnu opremu, vaša djeca će provesti ljeto puno veselja, smijeha i beskonačnih sati zabave na vodi. Zato zgrabite maske i naočale za plivanje, postavite montažni bazen i stvorite uspomene koje će trajati cijeli život!