slo hrv
Podpora
Telefon 098 986 74 73 Email [email protected]
Pomoć pri kupnji

Ne možete naći ključne informacije i još uvijek imate otvorena pitanja? Pišite nam ili nas nazovite. Uvijek smo vam na raspolaganju.

Pumpe za bazen s pješčanim filterom

Kada nastupe ljetne vrućine i sparina se uvuče među gradske ulice i u domove, nadzemni montažni bazen postaje najtraženije mjesto u kojem čovjek može dobiti prijeko potrebno osvježenje. Sretni su oni koji ga imaju u svojem vrtu ili dvorištu, jer se mogu rashladiti kadgod i koliko god žele. Mogu čak i pozvati u goste svoje susjede, rodbinu i prijatelje!

Dakako, vlasnici bazena svoju bi oazu trebali redovito održavati, a pogotovo ako imaju veliki, obiteljski bazen, neprestano se u njemu brčkaju ili često priređuju zabave za svoje goste. Kristalno čista bazenska voda postiže se dodavanjem klora i drugih kemikalija, ali i njezinim redovitim filtriranjem kroz pumpu koja će ukloniti neželjenu nečistoću poput peludi, insekata i drugih sitnih čestica prljavštine.

 

Koja je razlika između pumpe s kartonskim i pješčanim filtrom?

Uz skoro svaki set Bestway® montažnog bazena dolazi i adekvatni Flowclear™ filtar za bazene. Pumpe s kartonskim filtrom i bazeni manjih dimenzija najbolja su kombinacija za obitelji s malom djecom, dok su se pješčane pumpe za bazene pokazale najdjelotvornijima kod okruglih, ovalnih i pravokutnih bazena većih dimenzija kao što su npr. modeli Power Steel™ Swim Vista, Power Steel™ Rectangular, odnosno svi Hydrium™ modeli bazena koji mogu prezimiti vani na hladnoći.

Osim što brže i bolje pročišćavaju veće volumene vode, pješčani filtri za bazene odličan su izbor za one korisnike koji se učestalije kupaju ili redovito ugošćuju veći broj kupača. Često se dogodi da i vlasnici Bestway® srednje velikih bazena s kartonskim filterom nabave pješčane pumpe za bazene kao dodatni dio bazenske opreme jer su se pokazale uspješnijim u filtriranju, ali i lakšim za održavanje.

 

Kako pijesak filtrira vodu?

Flowclear™ pješčane pumpe za bazene su jedne od najpopularnijih opcija za filtraciju bazena jer su brze, snažne, učinkovite, pouzdane i isplative – unatoč višoj cijeni naspram kartonskih verzija. Naime, pijesak za filtar pumpe može filtrirati i do 11355 litara bazenske vode na sat, a istovremeno ne zahtijeva svakodnevno ispiranje kao što je to slučaj kod kartonskih uložaka.

Znate li da na tržištu postoji alternativa pijesku za filtar pumpe koja pročišćava vodu lakše, brže i učinkovitije? Upoznajte Flowclear™ Polysphere™, zamjensko punilo za pješčane pumpe za bazene izrađeno od umjetnog materijala u obliku kuglica, a koje je puno lakše od pijeska i može se ručno oprati u čistoj vodi!

Ilustracije radi, 28 g Polysphere™ kuglica u potpunosti može zamijeniti 1 kg pijeska. Sad zamislite koliko ta mala stvar može značiti vlasniku koji svake godine, spremajući svoj montažni bazen nakon sezone kupanja, prenosi oko 20-ak kilograma tešku pješčanu pumpu na sigurno i suho mjesto, dok će sa zamjenskom ispunom pumpa težiti upola manje!

 

Info centar – mjesto na kojem možete dobiti još informacija!

Jednom kad postanete dio Bestway® obitelji, znajte da nas uvijek možete kontaktirati bez obzira kupujete li pješčane pumpe za bazene ili neki drugi dio bazenske opreme, dvoumite se između određenih proizvoda ili tražite još savjeta na pitanje „kako održavati bazen i bazensku opremu“.

Slobodno pošaljite e-mail na Bestway® info centar ili nazovite na telefon 099/7930168, a službenici u našem Centru za podršku rado će vam pomoći doći do željenog odgovora.

artikla
na stranicu
artikla