slo hrv
Podpora
Telefon 098 986 74 73 Email [email protected]
Pomoć pri kupnji

Ne možete naći ključne informacije i još uvijek imate otvorena pitanja? Pišite nam ili nas nazovite. Uvijek smo vam na raspolaganju.

Pokrivači za bazene

Pokrovi za bazene su  iznimno važna pomagala za  sve one koji se ljeti vole prepustiti užicima koje pruža uporaba proizvoda marke Bestway®. Nakon kupanja ćete uključiti pumpu koja će se pobrinuti za to da do sljedećeg dana voda bude profiltrirana i bistro čista. Zapitat ćete se: »Trebam li pokrov za vanjski bazen?« A što ako u okolici dvorišta ili vrta imate puno drveća s većim i manjim lišćem i puno kukaca? U tom slučaju pokrovi za vanjske bazene postaju neizostavan komad opreme. Ako je bilje u okolici vaše kuće zimzeleno to  ne predstavlja velik problem jer nema komadića koji lete u zraku i završavaju u vodi koju ste brižljivo pripremili za kupanje, ali ako to nije slučaj, vrijedi razmisliti o kupnji bazenskog pokrova.

 

Kada koristiti bazenski pokrov?

Ako je puno komadića otpada »u zraku«, odmah nakon kupanja na bazen postavite pokrov za vrtni bazen, pričvrstite ga i bit ćete bez brige. Veći ili manji komadići prljavštine zadržavat će se na površini pokrova za bazen, umjesto da padnu u vodu. Prije sljedećeg kupanja jednostavno ćete otkačiti i ukloniti pokrov za montažni bazen, i možete uživati u ljetnom osvježenju i veselju kupanja s cijelom obitelji u bistroj i čistoj vodi.

 

Čemu služi solarni pokrov?

Ako u vašoj okolici ima manje drveća ili višeg grmlja s kojih otpada lišće ili drugi djelići koji bi mogli zaprljati vodu, možete koristiti solarni pokrov ili - kako ga neki zovu - termo pokrov. Njegova primarna funkcija bit će da grije vodu, a također da zadržava prljavštinu na svojoj površini. Važno je pripaziti da pokrov za solarno grijanje vode pravilno i oprezno odstranjujete s bazena, da prljavština koja se na njemu nakupila ne bi upala u vodu dok ga uklanjate. Najbolje je da taj zadatak obavljaju dvije osobe ili – ako ste sami – da prije uklanjanja blago zavinete rubove na obodu bazena. Solarni pokrovi plutaju na vodi i ako su izloženi suncu, mogu pasivno grijati vodu u bazenu jer djeluju kao vodič topline koju proizvodi sunce. Korištenjem takvog pokrova primjenjujete solarno grijanje bazena i ne trebate grijač, osim ako ne želite da se voda jače zagrije – sunce naime zagrije vodu bazena samo do određene mjere, nikad neće biti zaista topla.

 

Koji pokrov za bazen izabrati?

Obični pokrovi za montažne bazene ne griju vodu iako su tamne boje, jer nisu u neposrednom kontaktu s vodom; zato se naše stranke često odlučuju za oba oblika pokrova za vrtne bazene da bi ih mogli mijenjati ovisno o danim okolnostima. Recimo kad dođe do ljetne ili proljetne oluje, nužno je koristiti klasičan pokrov za bazen jer ga možete pričvrstiti pa ga vjetar ne može odnijeti ili potrgati. A solarni pokrov vam dobro dođe kad želite pasivno zagrijati vodu te istodobno spriječiti upadanje prljavštine u bazen. Ako prije dolaska oluje montirate obični crni pokrov na konstrukciju bazena, solarni pokrov možete bez problema ostaviti u bazenu jer neće ometati funkciju bazenskog pokrova iznad.

 

Oblici pokrova za bazene Bestway® koje nudimo:

·   pokrov za okrugli bazen

·   pokrov za pravokutni bazen

·   pokrov za ovalni bazen

·   solarni pokrov za okrugli bazen

·   solarni pokrov za okrugli bazen

Artikl  1  -  12  od  35 
na stranicu
Artikl  1  -  12  od  35