slo hrv
Podpora
Telefon 098 986 74 73 Email [email protected]
Pomoć pri kupnji

Ne možete naći ključne informacije i još uvijek imate otvorena pitanja? Pišite nam ili nas nazovite. Uvijek smo vam na raspolaganju.

Pumpe s kartonskim filtrom

Filtri za bazene su nedvojbeno najbitniji dio cijele bazenske opreme. Funkcioniraju kao “srce bazena” – izoliraju „prljavštinu“ iz vode i vraćaju je u bazen čišću, bistriju i sigurniju za kupanje. Filtar pumpe za bazene brinu se za zdravu cirkulaciju vode jer ustajala tekućina vrlo brzo može postati dom „zagađivačima“ kao što su alge i gljivice. Pumpe također osiguravaju da se sredstvo za dezinfekciju vode dobro izmiješa i ravnomjerno rasporedi po cijelom volumenu bazenske vode, te da njena temperatura bude konstantna.

Osim filtarskog uložka i pumpi, u održavanju vašeg montažnog bazena pomoći će vam i dodatni dijelovi opreme, a o kojima više možete pročitati -> ovdje.

 

Što veći bazen, to jači filtri za bazene

Filtre i pumpe za bazene lako je prepoznati. To su dijelovi koji se nalaze izvan montažnih bazena i sastoje se od dviju cijevi spojenih na pumpu s kartonskim uloškom, malim rotorom i motorom. Te se cijevi obujmicama spoje na već unaprijed predviđene rupe na stijenkama bazena kako bi voda mogla ulaziti i izlaziti iz košare same pumpe, a u kojoj kartonski uložak koji filtrira vodu dok se okreće.

Svaki model Bestway® montažnih bazena dolazi u kompletu s adekvatnim Flowclear™ filtrom za bazene:

·   S protokom vode / kapacitetom pumpe od 1249 litara/sat – za montažne bazene volumena od 1100 do 8300 litara (procijenjeno za okrugle bazene promjera 4 m ili pravokutne bazene dimenzija 4 m x 2 m)

·   S protokom vode / kapacitetom pumpe od 2006 l/h – za montažne bazene volumena od 1100 do 14300 litara (procijenjeno za okrugle bazene promjera 4 m ili pravokutne bazene dimenzija 5 m x 2 m)

·   S protokom vode / kapacitetom pumpe od 3028 l/h – za montažne bazene volumena od 1100 do 17400 litara (procijenjeno za okrugle bazene promjera 4 do 5 m, ili pravokutne bazene dimenzija 5,5 m x 2,5 m)

·   S protokom vode / kapacitetom pumpe od 5678 l/h – za montažne bazene volumena od 1100 do 31700 litara (procijenjeno za okrugle bazene promjera do 6 m, ovalne bazene promjera do 6-7 m ili pravokutne bazene promjera 7 m)

Planirate li bazen često koristiti, odnosno u njemu će se neprestano brčkati veći broj kupača? Tada bi bilo bi dobro da razmislite o kupnji snažnije pumpe od one propisane za volumen bazena jer jači će „jači“ bazenski filtri za bazene brže i lakše pročistiti bazensku vodu.

 

Koliko moraju raditi pumpe da bi pročistile cijeli bazen?

U članku o najčešćim pogreškama pri održavanju montažnih bazena otkrili smo da mnogi vlasnici prekratko filtriraju vodu svojih vodenih ljubimaca. Ljeti bi bazenski filtri trebali raditi između 6 i 8 sati na dan kako bi kvalitetno i ujednačeno očistili svu vodu od nečistoće. To je najbolje učiniti u ranu večer kada su se kupači već osvježili, a vrućine splašnjavaju jer sunce ionako zalazi.

Bez obzira koje Flowclear™ filtre i pumpe za bazene koristite, ne zaboravite i na njihovo redovito održavanje. Svaki dan isperite filtar uloške pod mlazom čiste vode, a svaka dva tjedna ih zamijenite novima. Ovakav postupak brige o filtrima za bazene je od vitalnog značaja za vašu oazu osvježenja i zabave jer time, vjerovali ili ne, produljujete vijek trajanja svog bazena.

 

Trebate li još koju informaciju o filtrima i pumpama za bazene? Kontaktirajte naš Bestway® info centar ili nas nazovite na telefon 099/7930168 – naši stručni službenici pomoći će vam svojim savjetima i naputcima.

artikla
na stranicu
artikla