uživanje uz masažni bazen Lay-Z-Spa®

Bez obzira na to postavljate li svoj masažni bazen Lay-Z-Spa® prvi put ili ga vadite iz ambalaže prije nove sezone kupanja, predstavljamo 10 savjeta koje biste trebali uzeti u obzir prilikom postavljanja. Od odabira pravog mjesta do uputa o potrebnim kemikalijama - pročitajte sve što vam treba za ispravno postavljanje vašeg masažnog bazena u zatvorenom ili na otvorenom.

1. Pročitajte upute za uporabu masažnog bazena

Naravno, jasno nam je da gotovo nitko od vas ne želi gubiti vrijeme čitajući upute za uporabu, ali one su zaista korisne i znatno će vam olakšati postupak postavljanja! Uz mnoge korisne savjete o napuhavanju i pražnjenju masažnog bazena i važne informacije o sigurnosti, priručnik s uputama sadrži i mnoštvo važnih detalja koji će vam pomoći da svoj novi bazen na napuhavanje Lay-Z-Spa® ispravno postavite te nakon sezone pospremite. Izgubili ste priručnik s uputama? Obratite nam se.

2. Pogledajte videozapise o postavljanju masažnog bazena Lay-Z-Spa®

Videozapisi su odličan vizualni vodič koji će vam pomoći u postavljanju masažnog bazena Lay-Z-Spa®. Pogledajte naš Youtube kanal >> Bestway Slovenija i vaš će bazen u trenutku biti napuhan i napunjen vodom!

3. Dobro razmislite o mjestu postavljanja

Možda zvuči više nego očito, ali svejedno upamtite: kad je vaš masažni bazen napunjen vodom, morat ćete ga ponovno isprazniti ako ga želite premjestiti. Stoga prije postavljanja dobro razmislite koje je mjesto najprikladnije za njega, jer je svako pomicanje vrlo dugotrajan projekt. Zapitajte se hoće li na mjestu koje ste mu namijenili ometati kretanje, ima li na tom mjestu dovoljno sjene itd. Započnite s postavljanjem tek kad ste sigurni da ste pronašli savršeno mjesto.

Masažni bazen Lay-Z Spa Ibiza

Za ilustraciju: Masažni bazen na napuhavanje Lay-Z-Spa®™ Hawaii HydroJet Pro™ teži čak 795 kg kad se napuni vodom, pa bi ga bilo iznimno teško pomicati. Zbog težine napunjenog bazena mora ga se smjestiti na čvrstu površinu.

Prije nego što napunite svoj masažni bazen, razmislite i hoće li biti lako pristupiti pumpi.
Kad je riječ o pražnjenju bazena, trebate također paziti da bazen postavite u blizini odvoda. Ako investirate u odvodnu pumpu za pražnjenje s protokom od 3.028 litara u minuti, ovaj ćete zadatak moći obaviti bilo gdje, u samo nekoliko minuta.

4. Pazite da površina bude glatka i ravna

Postavljanje masažnog bazena na hrapavu ili neravnu površinu može izazvati čitav niz problema.
Prije postavljanja uz pomoć libele provjerite odabranu površinu. To će spriječiti neravnomjernu raspodjelu vode i nejednak pritisak na oblogu vašeg masažnog bazena, što osigurava bolje iskustvo kupanja i, naravno, dulji vijek trajanja proizvoda.

5. Koristite podlogu

Podloga za masažne bazene pomaže smanjiti gubitak topline i štiti dno bazena od oštećenja. Smanjivanjem količine topline koja izlazi iz vašeg masažnog bazena održavate stabilnu temperaturu i smanjujete troškove grijanja.

Masažni bazen Lay-Z Spa Milan

6. Postavite svoj masažni sustav tako da bude zaštićen od vjetra

Postavljanjem bazena Lay-Z-Spa® uz ogradu, zid, pod sjenicu ili Lay-Z-Spa® Dome smanjit ćete njegovu izloženost vjetru, a time i operativne troškove.

Kod namještanja pumpe vodite računa da je dovoljno udaljena od zaštite od vjetra kako biste mogli nesmetano hodati oko nje. Ako je pumpa preblizu zidu ili ogradi, može doći do odbijanja zvuka, što rezultira većom bukom pumpe. Najjednostavnije ćete to izbjeći tako da pumpu postavite nasuprot zaštiti od vjetra.

7. Pazite da u blizini nema oštrih predmeta!

Oštri predmeti i masažni bazeni na napuhavanje ne idu zajedno! Ako želite postaviti bazen u blizini živice, redovito je održavajte kako biste spriječili da njene grane dođu do vanjske strane bazena. Treba pripaziti i na kućne ljubimce, jer njihova razigranost u kombinaciji s malim oštrim kandžama i zubima može rezultirati istjecanjem zraka iz napuhanog dijela vašeg vodenog masažnog raja!

Ovo pravilo odnosi se i na oštre predmete na podu. Stoga izbjegavajte postavljanje bazena na šljunak i ne zaboravite provjeriti površinu na koju postavljate svoj masažni bazen jer kad se napuni vodom, više ga nećete moći pomicati!

8. Opskrbite se kemikalijama i dodacima

Kako vodu bazena Lay-Z-Spa® održavati kristalno čistom? To je lako, ali samo ako na raspolaganju imate odgovarajuće kemikalije i dodatke.

Važno je osigurati i da imate više nego dovoljno filtarskih uložaka. Filtarski uložak može učinkovito ukloniti svu nečistoću i prljavštine iz vašeg masažnog bazena. Redovito pranje filtarskih uložaka toplom vodom može im produljiti vijek trajanja, a kad trebate novi, nabavite Filtarski uložak VI za masažne bazene Lay-Z-Spa®™.

Kemikalije i dodaci za masažni bazen.

9. Uzmite u obzir temperaturu okolice

Zlatno pravilo nalaže da masažni bazen Lay-Z-Spa® ne smijete upotrebljavati ako je temperatura okolice 4 ºC ili manje. Naime, uvijek postoji rizik da se voda u pumpi ili bazenu smrzne i tako uzrokuje nepopravljivu štetu. U takvom slučaju ne vrijedi jamstvo.

No ako imate masažni bazen nove generacije (model 2021), možete ga koristiti cijele godine. Zahvaljujući tehnologiji Freeze Shield™, pumpa prelazi u štedljivi način rada i istodobno sprječava smrzavanje održavanjem konstantne unutarnje temperature.

10. Nemojte koristiti produžni kabel

Pumpe za masažne bazene na napuhavanje Lay-Z-Spa® imaju 7-metarski kabel koji je obično dovoljan da dosegne najbližu uzemljenu utičnicu s RCD sklopkom. No ako kabel nije dovoljno dugačak, preporučujemo da se obratite kvalificiranom električaru da vam instalira uzemljenu utičnicu s RCD sklopkom bliže bazenu. U suprotnom postoji opasnost od strujnog udara.

Masažni bazen Lay-Z Spa si postavite kar na vaš vrt.