Ljeto još nije gotovo!

Budući da kalendarski ljeto traje skoro do kraja rujna, ostalo je još mnogo toplih dana u kojima možete uživati u avanturama u vodi. Donosimo ideje kako ih možete provesti!

Gdje piše da ljeto završava već u kolovozu, zar ne? Možda ste već iskoristili svoje godišnje odmore i divno se proveli na ljetovanju, ali ljetu i brčkanju u vodi još nije došao kraj! Vrlo toplo vrijeme diljem Hrvatske ne samo da značajno produljuje „ljetne praznike“, nego donosi i bonus u obliku manjih gužvi na svim destinacijama duž cijele jadranske obale, ali i unutrašnjosti Lijepe Naše.

Kako onda produljiti najljepši period u godini i omogućiti da boravak u vodi još malo potraje? U nastavku vam donosimo šest ideja za izvrsne jednodnevne ili vikend avanture i aktivnosti s kojima ćete se oprostiti s ljetom na najbolji mogući način.

Izleti koje se pamte

Mjesec rujan je jedan od najprivlačnijih mjeseci za odlazak na jadransku obalu. Em nema toliko turista, em nema gužvi na plažama! Tek tada se može doživjeti prava mediteranska atmosfera i živjeti kao lokalac. Međutim, isto se može reći i za očaravajuća mjesta u unutrašnjosti Hrvatske koja zovu na boravak u vodi. Pođite na izlet u jedno od sljedeća četiri čudesna mjesta:

Kameni most na rijeci Dobri

Ispod planine Klek u blizini Novigrada nalazi se impozantni kameni most koji je još od davne 1732. godine povezivao Karlovac s Rijekom preko rijeke Dobre. Nakon što „opalite“ koji selfie pored 122 metra dugog mosta s deset velikih lukova, poželjet ćete mu se i malo približiti. Ovo je mjesto divno za izlet s djecom – na primjer za piknik koji završi obiteljskim veslanjem u gumenjaku do mosta!

Obitelj u čamcu na napuhavanje.

Mrežnička idila

Za okolicu Duge Rese s ponosom kažu da je raj na otvorenom jer osvježenje i zabava vrebaju na svakom uglu. Umjesto ljetne gužve i nepodnošljivih vrućina, na Mrežnici vas čeka bajkovito okruženje koje oduševljava i velike i male. Izbrojite sve nijanse zelene boje jedne od naših najljepših rijeka i otkrijte čaroliju njenih slapova – veslajući! Ponesite sa sobom SUP daske i uputite se u istraživanje Otoka ljubavi i Vesele livade, poznatih mrežničkih kupališta.

Posjetite Sloveniju

Ako vas privlači svježina i ljepota alpskog kraja, nema bolje destinacije od susjedne nam države. Slovenija jednostavno zove na uživanje i odmor u prirodi – nedaleko od kuće! Samo sat vremena od Zagreba možete surfati na rijeci Savinji, kraljici Kamniško-Savinjskih Alpi, koja se diči brojnim atrakcijama kao što su slap Rinka, izvor rijeke Črne i Stari celjski dvorac. S druge strane, zašto ne biste zaplovili Dravom kroz Maribor ili Ljubljanicom kroz Ljubljanu i veslajući sup daskama iskusili urbani ritam iz sasvim druge perspektive?

Žena sjedi na juhi s veslom u ruci.

Kod kuće je najljepše!

Kada u vlastitom dvorištu imate privatnu vodenu oazu, onda ljeto završava tek onda kada vi to kažete, a ne s dolaskom rujna ili početkom nove školske godine. Nadzemni montažni bazeni i masažni bazeni na napuhavanje savršena su atrakcija kroz cijelo ljeto, pogotovo najmlađim članovima obitelji. Iskoristite posljednje dane ljeta i guštajte uz zabavne igre za sve uzraste:

Igre bez granica

Uz dobru volju i maštu začas se smisle sigurne igre za djecu u montažnom bazenu. Pozovite susjede ili prijatelje u goste i zajedno se zabavite uz obiteljske igre poput graničara, badmintona ili odbojke s mekanom loptom, kao i potrage za blagom, lovice, crne kraljice, gusara… Djeca se neće samo zabaviti, već će uz vašu pomoć naučiti i plivati i roniti.

Što je sve potrebno za ovakvu vodenu igraonicu? Osim montažnog bazena dovoljne veličine da stanu svi igrači (idealno pravokutnog oblika), poželjno je naoružati se luftićima i ostalim dodacima za bazen ili plažu kao što su narukvice i koluti za plivanje, naočale ili maske za ronjenje te kao  koš za igru u vodi, odnosno set za odbojku.

popodnevno obiteljsko opuštanje u bazenu

Kino ili piknik za ispraćaj ljeta

Najzabavniji oproštajni summer party uključuje samo tri stvari: bazen, grickalice i projektor! Pozovite prijatelje na filmsku večer u svom bazenu – masažni bazeni na napuhavanje bit će savršeno gledalište za odrasle filmoljupce, dok će montažni bazeni i „kino na vodi“ oduševiti mališane! 

Ako niste u mogućnosti nabaviti veliko platno i projektor, gledanje filmova zamijenite piknikom uz bazen. I dok će danju red klope i red brčkanja u montažnom bazenu ugodno iznenaditi sve uzraste uzvanika, predvečer čim temperatura zraka malo opadne bit će ugodnije kupati se u masažnom bazenu koji nudi toplu kupku s milijun mjehurića. 

Za sve one koji se još ne žele pozdraviti s ljetom, imamo „jockera“ – uz vrhunsku paletu Bestway® proizvoda ljeto doista traje duže!

Prijatelji nazdravljaju pićem u Bestway hidromasažnoj kadi.