SUP avanture

Kad je ljeto na vrhuncu, najbolje mjesto za rashlađivanje je negdje uz vodu, na moru ili uz jezero i rijeku. Postoji bezbroj načina na koji volimo provoditi vrijeme dok smo na plaži, od odbojke na pijesku pa sve do ronjenja. Međutim, jedna rekreacija na vodi u kratko je vrijeme privukla milijune obožavatelja i postala planetarno popularna jer spaja tjelovježbu, zabavu i pustolovinu.

Svi koji su se barem jednom okušali u supanju (eng. Stand-Up Paddleboarding) znaju da je ono više od uspravnog veslanja na vodi. Niti jedna druga ljetna razbibriga ne obogaćuje druženja, izlete i godišnje odmore uz vodu i nije toliko svestrana kao što je veslanje na dasci na napuhavanje. Ne vjerujete nam? U nastavku vam donosimo 7 prijedloga za zabavniji, uzbudljiviji i sadržajniji dan na supu koji će vas oduševiti! 

Idemo supati – na jedrenju

Jedrenje je jedan od najatraktivnijih načina odmora i u posljednje vrijeme postaje sve popularniji kao team building aktivnost. Planirate li ove godine otići na krstarenje Jadranskom obalom, svakako sa sobom ponesite i sup board jer nema boljeg načina za istraživanje skrivenih uvala u kojima se sidri nego veslajući. Sup daska je i izvrsno prijevozno sredstvo do obale koje će vas natjerati da koristite sve mišiće tijela, a da to nećete ni primijetiti!

Sup može biti odlična zabava tijekom plovidbe.

Sup joga

Ovog ljeta opustite duh i tijelo omiljenim joga pozama – na vodi! Svoju tanku prostirku za vježbanje zamijenite sup daskom na kojoj je uistinu teže postizati ravnotežu nego na kopnu. Jogu je najljepše vježbati na mirnim vodama i kad nema puno ljudi na plaži, najbolje rano ujutro kada je okružje spokojnije i smirenije. Nešto širi all-around modeli dasaka su idealni za ovu vrstu razonode. 

 

Joga na SUP-u iz ptičje perspektive.

Romantičan zalazak sunca u dvoje 

Šampanjac i čaše u nepromočivom ruksaku – spremljene! Jedna široka sup daska s većom nosivošću ili dvije standardne all-around – napuhane! Mjesto s kojeg se vidi najljepši zalazak sunca – odabrano! Pozovite vama dragu osobu na romantičan izlet na pučini i uživajte u neponovljivom zajedničkom trenutku kojeg ćete sigurno još dugo pamtiti. Prije polaska na pučinu provjerite kakve vrste supova postoje i kako izabrati pravu sup dasku za sebe.

Muškarac i žena šetaju plažom s supom u ruci.

U avanturu s djecom

 Supanje vole svi, a posebno djeca. Povedite svoje mališane u pustolovinu razgledavajući omiljenu plažu s mora ili pak istražujući morsko dno. Pri tom djeca ne moraju nužno roniti, jer u Bestway® ponudi postoji sup daska s ugrađenim „prozorom“ u koju će se mališani zaljubiti, pogotovo mlađi moreplovci koji ne znaju roniti u dubokom ili nisu dovoljno jaki da bi dugo plivali. Savjetujemo da pri kupovini sup daske za ovakva obiteljska druženja birate one s većom nosivošću kako biste zajedno bezbrižno uživali u avanturama na vodi!

Ako idete na supanje s mladim putnikom na pramcu, samo pazite da odaberete sup dasku odgovarajuće nosivosti.

Dječak leži na juhi i gleda kroz prozirni prozor koji je dio supa.

Obiteljska sup utrka

Nema bolje zabave od obiteljskog natjecanja - u supanju! Tko je brži: mama ili tata, starije dijete ili mlađe, vaša obitelj ili prijateljeva? Saznajte odgovore u obiteljskoj utrci veslanja stojećke na moru ili jezeru i pokrenite taj pozitivan natjecateljski duh i želju za pobjedom u sebi. 

odmor između supanja

Adrenalinski izleti s društvom

Jadranska obala puna je prekrasnih skrivenih kutaka koje možete istražiti jedino dolaskom s mora ili na kojima ćete uživati u adrenalinskim sportovima uz pomoć vjetra. Zadivljujuće prizore i sjajna mjesta za windsurfing pronaći ćete na:

 - čarobnoj rijeci Mrežnici koja ima bezbroj nijansi plave i zelene boje ovisno o dobu godine i dijelu toka

- predivnoj rijeci Korani koja zapravo izvire u Nacionalnom parku Plitvička jezera

- izletu oko Rta Kamenjaka u Istri koji čuva nalazišta fosila dinosaura, točnije iznimno rijetkih otisaka stopala ovih gigantskih gmazova na otočiću Fenoligi i Rtu Grakalovcu

- Dugom otoku gdje se nalazi Veli Rat, jedan je od najljepših svjetionika na Jadranu

- otoku Visu koji se diči Zelenom spiljom i predivnom plažom Stinivom do kojih je najbolje doći morskim putem

- otoku Šolti, točnije kod naselja Maslinica gdje se nedaleko od obale potopio drveni brod Kontesa

- Zlatnom ratu na otoku Braču koji je daleko poznat po idealnim uvjetima za jahanje na vjetru.

 

Prijatelji s veslom u rukama sjede na juhi u moru.

Pretvorite svoju sup dasku u kajak

Supanje je odlična tjelesna aktivnost koja aktivira mišiće nogu i ruku, no nešto duža putovanja bi se lakše prebrodila ako se vesla u sjedećem položaju. Jeste li znali da postoji i sup daska koja se u trenu pretvara u kajak? Bestway Convertible SUP/kajak set na napuhavanje odličan je suputnik na aktivnom odmoru jer vas može dovesti do predivnih prirodnih lokacija na kojima nema turista – i to bez pretjeranog umaranja. Naravno, ne zaboravite sa sobom ponijeti dovoljno tekućine i zdrave grickalice ili voće kako biste se okrijepili i napunili energijom za veslanje!

Eto, sada kada znate gdje i kako provesti obiteljski odmor, izlet s prijateljima ili „ubiti“ popodne na plaži, uzmite pod ruku i u torbu sve za SUPer supanje te pravac u vodu! Pazite na sebe i ne izlažite se pretjerano suncu, već nosite zaštitne kreme za sunčanje, odjeću s UV zaštitom od sunca i prikladnu kapu. I za kraj, kako kažu stari dalmatinski pomorci – želimo vam mirno more!

Žena drži veslo za kajak u ruci i sjedi na supu.