Za hladne dane bez briga

Obožavate tople, ljetne mjesece? Onda ste sigurno već mnogo puta s nostalgijom rekli dobro poznatu rečenicu „bilo je kratko, ali slatko“. S dolaskom hladnijeg dijela godine sasvim je normalno opraštati se od osvježavajućeg i opuštajućeg kupanja na otvorenom, i sa sjetom se prisjetiti onih divnih dana provedenih u vlastitom montažnom bazenu u dvorištu.

No, i mi u Bestwayju® smo pravi ljubitelj kupanja, plivanja i guštanja u vodi, ali za nas ono „lijepo i slatko“ traje čak i kada dani traju kraće i kad se spuste temperature! U čemu je tajna, sigurno se pitate? U nastavku vam donosimo tri savjeta kako bez problema dočekati jesen i ući u zimu – za one kojima je dosta kupanja, za one koji žele produljiti kupališnu sezonu u svojoj privatnoj vodenoj oazi, te za one koji niti zimi ne mogu bez brčkanja.

Pospremite bazen za „zimski san“

Plivanje je jako zabavno, posebno na vrućem ljetnom suncu koji u trenu ugrije bazensku vodu. Međutim, s dolaskom jeseni i zime voda postaje sve hladnija, zbog čega se kod nekih ljudi smanjuje želja za kupanjem. Ako se i vi nalazite u timu „neplivača“ tijekom hladnijih dana, tada najbolje što možete učiniti je poslati svog vodenog ljubimca na „zimski san“.

Montažni bazen na kraju sezone dobro očistite.

Najbolja metoda prezimljavanja montažnog bazena je njegova kompletna pohrana daleko od snažne kontinentalne zime koja donosi temperature blizu nule, snijeg i led. Iako su Bestway® montažni bazeni napravljeni od vrlo izdržljivih materijala, preporučljivo je pospremiti sve njihove dijelove na čistom mjestu, po mogućnosti unutar kuće. No, prije toga ih je potrebno dobro isprazniti, osušiti i očistiti od kamenca i sitne prljavštine. Budite spremni da ćete najviše vremena posvetiti čišćenju bazenskog platna – odvojite li za to dovoljno vremena i volje, iduće godine ćete ga montirati u roku „keks“ i s većim ćete zadovoljstvom u njemu plivati. 

Ako se nalazite na obali gdje su zime blage ili ste ponosni vlasnik bazena s metalnim stijenkama serije Hydrium™, tada svoj nadzemni montažni bazen možete ostaviti da prezimi – vani. Ako se odlučite za ovu metodu pripreme bazena za zimu, potrebno je maknuti ljestve, skimmer i pumpu, očistiti filtere te isprazniti 2/3 ili 1/3 bazenske vode. Ostatak vode je najbolje „šokirati“ posebnim pripravkom za prezimljavanje na bazi klora i prekriti montažni bazen zaštitnim pokrivačem sve do otvaranja nove kupališne sezone.

Žena pokriva Bestway montažni bazen.

Ako želite znati nešto više o ovoj temi, savjetujemo da pročitajte naše savjete za pravilno rastavljanje i spremanje montažnih bazena za zimu.

Kupati se može i u posezoni

San mnogih vlasnika bazena je da u svojem dvorištu mogu plivati ​​što dulje moguće. Oštre hrvatske zime možda ne dopuštaju kupanac na otvorenom zimi, ali zato su tu grijači koji vodu mogu dovesti do savršene temperature za kupanje čak i u kasnu jesen.

Najlakši način da produžite sezonu kupanja je upotreba solarnog pokrivača. Solarni prekrivači glatki su sa jedne strane, a njihova površina sa druge strane prekrivena je mjehurićima. Upotreba prekrivača sasvim je jednostavna – stavljaju se na bazen, strana sa mjehurićima mora biti u kontaktu sa vodom u bazenu. Na taj način stvara se efekt staklenika, solarna folija grije vodu i istovremeno sprječava gubitke topline, jer je zrak u mjehurićima odličan izolator. Zahvaljujući prekrivaču, moći ćete se kupati dok je sunce dovoljno jako da posluži svrsi. Kako dolazi sve hladnije vrijeme, tako će biti potreban „jači“ grijač za bazen. 

Električni grijač za montažne bazene Bestway u sivoj boji.

U našoj ponudi naći ćete dvije vrste grijača – na solarni ili električni pogon. Oba se grijača nadovezuju na filtracijski sustav, ali zato funkcioniraju na različit način. Solarni model prikuplja vodu iz bazena i grije ju uz pomoć sunčeve topline. Ovaj dodatak za bazene povećava temperaturu bazenske vode u prosjeku za oko 5 stupnjeva, stvarajući optimalnu toplinu za kupanje sve do kraja rujna. Električni grijač vode za bazen koristi električnu energiju, a samim time i bolje zagrijava vodu – do čak 40°C, što je i više nego idealno za kupanje čak do kraja listopada ako vremenske prilike to dopuste.

Više o grijačima i njihovim funkcijama pročitajte ovdje

Tko se boji zime još kad ima masažni bazen!

Za one koje se ni zimi ne mogu odreći brčkanja u vodi najkorisnijima su se pokazali upravo masažni bazeni na napuhavanje koji se mogu smjestiti u vrt umjesto montažnog! Težak dan na poslu, naporan trening ili sveopći stres na tijelo – sve to može izliječiti jedan skok u toplu kupku! Savršeno ugrijana voda i terapeutski dodiri stotine tisuće mjehurića koji dolaze iz mlaznica s lakoćom će vas opustiti, smanjiti napetost u vašim mišićima i poboljšati san, čak i kada je vani hladno!

Lay‑Z‑Spa® masažni bazeni oplemenjeni su inovativnom tehnologijom Freeze Shield™ koja omogućuje korištenje prenosive hidromasažne kade tijekom cijele godine. Najveća prednost ovog tehnološkog rješenja je sprječavanje smrzavanje bazenske vode i kada temperatura vanjskog zraka padne ispod 6°C. Osim što vlasnicima bazena omogućuje nesmetano kupanje kroz cijelu godinu, ova inteligentna tehnologija štiti cijevi i sam bazen od oštećenja.

Prijatelji imaju zabavu u Bestway hidromasažnoj kadi.

Pored Freeze Shield™, Lay‑Z‑Spa® masažni bazeni upotpunjeni su i drugom suvremenom tehnologijom koja omogućuje potpuni užitak u opuštajućim mjehurićima – doznajte kojima u članku o tehnološki najbogatijim hidromasažnim bazenima današnjice.

Dosta vam je kupanja za ovu sezonu? Pospremite montažni bazen na sigurno i suho mjesto! Želite li pak još malo guštati u vodi? Nabavite grijač za bazen ili okusite čari masažnih bazena! Ne dopustite da vam hladno vrijeme ubije volju za kupanjem – slijedite naše spomenute savjete i bez problema iskoristite sve prednosti svog bazena kroz cijelu godinu.