Namještaj na napuhavanje Bestway: za najudobnije kampiranje svih vremena

Kampiranje je predivna aktivnost na otvorenom, koja nam omogućuje da se povežemo s prirodom, pobjegnemo od svakodnevne užurbanosti te stvorimo trajne i autentične uspomene s prijateljima i obitelji.

Ali često nam se čini da u udobnosti vlastitog dnevnog boravka kampiranje zvuči kao nešto predivno, sve dok se prvo jutro na otvorenom ne probudimo nenaspavani i s bolovima u vratu.

Za istinsko uživanje u prirodi mora se nužno osigurati udoban i miran san – i tu nastupa prava oprema za kampiranje. U današnjem članku istražit ćemo kako si korištenjem kreveta na napuhavanje, kauča, sjedala, jastuka i potrebnih pumpi već sljedeće godine možete osigurati udobnije kampiranje. Zapravo je vrlo jednostavno!

 

Kreveti na napuhavanje – spavanje kao na oblaku

 

Jedan o ključnih čimbenika ugodnog kampiranja je dobar san. Kreveti na napuhavanje, poznati i kao zračni madraci, postali su omiljen izbor za kampiste koji traže udobno i prenosivo rješenje za spavanje.

Provjerimo dakle kako izabrati pravi krevet za vaše individualne potrebe!

 

krevet na napuhavanje bestway

 

5 stvari koje morate uzeti u obzir kod izbora kreveta na napuhavanje

 

Kod izbora kreveta na napuhavanje za kampiranje, imajte na umu sljedeće čimbenike:

Veličina: Izaberite veličinu koja će vam osigurati udobnost u šatoru i ostaviti dovoljno prostora za drugu opremu.

Debljina: Izaberite madrac odgovarajuće debljine, koja osigurava amortizaciju i izolaciju od tla.

Materijal: Potražite otporan materijal, otporan na vanjske uvjete i probijanje.

Težina: U obzir uzmite težinu ležišta, posebno ako do mjesta kampiranja planirate pješačiti.

Kompatibilnost s pumpom: Neki kreveti na napuhavanje imaju ugrađene pumpe, dok drugi zahtijevaju uporabu vanjske pumpe. Provjerite o kakvoj se pumpi radi već prije kupnje!

 

A što je s korištenjem?

 

Korištenje kreveta na napuhavanje je jednostavno, ali za bezbrižno iskustvo nužno je slijediti ove korake:

 

  • Očistite prostor: Prije napuhavanja madraca uvjerite se da na području kampiranja nema oštrih predmeta kao što je kamenje i grančice, koji bi ga mogli probiti.
  • Napušite krevet: Za napuhavanje madraca koristite vanjsku ili ugrađenu pumpu, ovisno o vrsti kreveta. Ako koristite vanjsku pumpu, uvjerite se da je pripremljena i kompatibilna s vašim proizvodom.
  • Podešavanje tvrdoće: Madrac napušite do željenog stupnja tvrdoće. Neki ljudi više vole tvrđu površinu, a drugi mekšu. Već znate među koje vi spadate? 
  • Zatvorite ventil: Znamo, ovo gotovo da ne bismo trebali ni dodati, ali pored svih slatkih briga na prvi dan odmora, i ovaj savjet dobro dođe. Uvjerite se da je ventil dobro zatvoren kako biste spriječili istjecanje zraka noću.
  • Postavljanje posteljine: Na napuhani krevet položite odgovarajuću plahtu ili navlaku za ležaj namijenjen kampiranju, kako biste ga održali čistim i osigurali si dodatnu udobnost.
  • Vreća za spavanje ili deke: Za izolaciju i toplinu (posebice u kasnu jesen ili rano proljeće), svom gnjezdašcu dodajte vreću za spavanje ili deke.

 

Kauči i sjedala na napuhavanje

 

Iako je udoban san od ključnog značenja, kampiranje uključuje također opuštanje i uživanje u okolici tijekom dana. Sofe i sjedala na napuhavanje mogu osigurati udoban prostor za sjedenje, čitanje ili druženje uz logorsku vatru. U slučaju potonjeg, dodajmo samo da ne treba pretjerivati ​​s približavanjem toplini. 

sjedala na napuhavanje Bestway

 

Kako izabrati optimalan kauč ili sjedala na napuhavanje?

 

Izbor kauča na napuhavanje jedan je od zabavnijih zadataka prije odlaska na kampiranje – posebice kad pomislite koliko oblika i boja vam je danas dostupno!

A kad si date oduška birajući uzorke i stil, odvojite nekoliko minuta i za malo »odraslije« odluke. 

Bestwayevi stručnjaci uvijek preporučuju da kod izbora kauča i sjedala na napuhavanje za kampiranje u obzir uzmete 4 glavna čimbenika:

  • Veličina: Izaberite veličinu koja odgovara vašem prostoru za kampiranje i primjerena je za broj osoba koje namjeravaju sjediti na kauču.
  • Izdržljivost: Potražite sofe i sjedala od otpornih materijala, koji će izdržati uporabu na otvorenom.
  • Prenosivost: Sjedala i kauči su lagani i zato više nego primjereni za prenošenje. Ipak pazite da izaberete proizvode koji se jednostavno isprazne i potom zapakiraju za siguran put kući.
  • Nosivost: Uvjerite se da proizvod može podnijeti težinu osoba koje će ga koristiti.

 

Savjeti profesionalnih korisnika za postavljanje i uporabu

 

Da biste na svom namještaju na napuhavanje uživali toliko da je baš svaki trenutak primjeren za snimanje selfija i pobuđivanje ljubomore kod onih koji nisu s vama:

  • Očistite prostor: Kao i kod madraca na napuhavanje, kod sjedala i kauča na napuhavanje očistite prostor za kampiranje da biste ih zaštitili do eventualnog rizika probijanja.
  • Napušite kauče i sjedala: Za napuhavanje kauča ili sjedala koristite dodatnu ili priloženu pumpu. Uvjerite se da je ventil nakon napuhavanja dobro zatvoren.
  • Rasporedite sjedala: Namještaj na napuhavanje postavite tako da stvorite udoban prostor za sjedenje uz logorsku vatru ili u šatoru (ne preblizu!). 
  • Uživajte i opustite se: Isključite se, opustite i uživajte u udobnosti kauča ili sjedala na napuhavanje, dok gledate beskrajno plavo more ili beskrajne dubine šuma.

 

Bez dobrog jastuka nema dobrog sna!

 

Dobar san tijekom kampiranja je u velikoj mjeri ovisi i o primjerenom jastuku. Jastuci na napuhavanje su lagano rješenje koje štedi prostor i može osigurati potporu za vrat i glavu, što vam osigurava miran san.

Kod izbora jastuka na napuhavanje za kampiranje u obzir uzmite sljedeće čimbenike:

  • Veličina i oblik: Izaberite veličinu i oblik jastuka, koji odgovara vašim preferencijama spavanja, bez obzira na to volite li više standardni, profilirani ili putni jastuk.
  • Materijal: Potražite otpornu i udobnu tkaninu, koja je ugodna za kožu.
  • Podesiva tvrdoća: Neki jastuci na napuhavanje omogućavaju podesive stupnjeve tvrdoće, kako bi se prilagodili vašim osobnim željama za udobnošću.
  • Prenosivost: Izaberite jastuk koji se može lako isprazniti i spakirati u kompaktnu veličinu za putovanje.

 

Uporaba jastuka na napuhavanje jednostavna je i praktična. Opet se pobrinite da na podlozi vašeg jastuka nema oštrih predmeta. Potom napušite jastuk do željene tvrdoće.  Postavite ga u vreću za spavanje ili na krevet za kampiranje da vam podupire glavu i vrat.

jastuci na napuhavanje

Pumpa – ručna ili električna?

 

Ako želite najbolje iskoristiti opremu na napuhavanje za kampiranje, trebate pouzdanu pumpu za napuhavanje i pražnjenje madraca, kauča, sjedala i jastuka. Postoje dvije glavne vrste koje se obično koriste za kampiranje: ručne i električne pumpe.

Ručna pumpa je prenosiva i ekološki prihvatljiva opcija za kampiranje, ali nije baš najpraktičnija. Mnogi se zato radije odlučuju za korištenje električne pumpe, jer su one danas toliko usavršene da troše doista malo energije.

Predlažemo vam sljedeći kompromis:

Ručnu pumpu koristite za napuhavanje manjih predmeta kao što su jastuci, a kod madraca i kauča radije koristite električnu pumpu. Dvostruka pobjeda!

Kako koristiti ručnu, a kako električnu pumpu?

RUČNA: Priključite mlaznicu pumpe na ventil na proizvodu na napuhavanje. Uzastopnim guranjem i povlačenjem ručke upumpajte zrak u predmet. Pumpajte dok ne postignete željeni stupanj  napuhanosti predmeta. Potom čvrsto zatvorite ventil da biste spriječili istjecanje zraka. Jedan, dva – i gotovo!

ELEKTRIČNA: Električne pumpe napajaju se baterijama, a mnoge danas možete priključiti i na električnu utičnicu automobila.

Najprije priključite mlaznicu pumpe na ventil na proizvodu na napuhavanje. Uključite je i izaberite željenu postavku napuhavanja ili pražnjenja. Pratite napredovanje napuhavanja i zaustavite pumpu kad postigne željenu tvrdoću. Potom čvrsto zatvorite ventil da biste spriječili istjecanje zraka.  Jedan, dva – i sve je napuhano!

 

Kampiranje još nikad nije bilo tako zabavno!

 

Kampiranje je izvrstan način za opuštanje i ponovno povezivanje s prirodom, a prava oprema može znatno poboljšati vaše iskustvo na otvorenom. Madraci, kauči, sjedala i jastuci na napuhavanje te pumpe osiguravaju udobnost i praktičnost te vam tako omogućuju ugodnije kampiranje. Izborom prave opreme te pridržavanjem pravilnih uputa za postavljanje i uporabu, možete si osigurati udobno i beskrajno zabavno kampiranje.

Zato spakirajte opremu na napuhavanje za kampiranje, otisnite se na put i pripremite se na nezaboravnu pustolovinu u prirodi – uz Bestway ona će bez sumnje biti savršena!