Pražnjenje masažnog bazena

Masažni bazen iznimno je koristan i za tijelo i za duh, a opuštanje u mjehurićima vode donosi brojne dobrobiti. Međutim, da bismo iz njega izvukli maksimum, moramo ga pravilno održavati i koristiti. Zato moramo naučiti kako postaviti masažni bazen, napuniti ga i, naravno, očistiti. Ali isto tako moramo znati kako ga isprazniti.

Kada isprazniti masažni bazen na napuhavanje?

Iako se kvaliteta vode u masažnom bazenu može cijelo vrijeme održavati uz pomoć kemikalija, te tako voda može dulje ostati bistra i čista, postoje situacije kad bazen svejedno treba isprazniti i očistiti.

Žena pražnji napuhljivi masažnoj bazen.

To se najčešće događa kad:

- stiže zimska sezona i ako imate stariji model masažnog bazena sa starijom pumpom koja nema funkciju Freeze Shield™ (noviji modeli masažnih bazenov s novijim pumpama imaju ovu funkciju, da mogu se koristiti tijekom cijele godine),

- bazen ima neugodan miris,

- voda nije kristalno čista – unatoč uporabi sredstava za čišćenje,

- se koristio češće nego inače ili ga je koristilo više ljudi nego inače,

- dulje nije bio u uporabi.

Općenito se preporučuje da masažni bazen na napuhavanje Lay-Z-Spa® ispraznite i očistite barem svaka 2 do 3 mjeseca.

Kako isprazniti masažni bazen?

Masažni bazen najjednostavnije je isprazniti tako da mu na odvod spojite vrtno crijevo. Postupak može trajati dugo, čak nekoliko sati, ali ima i važnu prednost: sprječava da se voda koju ispuštate nakupi na jednom mjestu.

Pražnjenje masažnog bazena na napuhavanje

Ako je pražnjenje masažnog bazena potrebno obaviti u kraćem vremenu, može se koristiti odvodna pumpa. Ali pazite: ne može svaka odvodna pumpa do kraja isprazniti bazen, pa na dnu često ostane malo vode. Da biste uklonili preostalu vodu, jednostavno spojite vrtno crijevo.

Prije pražnjenja trebate biti sigurni da ćete se vode riješiti na ispravan način, tj. u skladu s propisima, koji se mogu razlikovati od grada do grada.

Čišćenje i punjenje masažnog bazena

Nakon pražnjenja vrijeme je za čišćenje masažnog bazena na napuhavanje. Prvo uklonite i očistite filtar pa ga ostavite da se namače u vodi kojoj ste dodali odgovarajuće sredstvo za čišćenje. Ako je filtar jako prljav, zamijenite ga ili kupite novi.

Zatim operite površinu odgovarajućim sredstvom za čišćenje i neabrazivnom spužvom. Kad završite, dobro isperite masažni bazen.

Na kraju uz pomoć vrtnog crijeva napunite bazen čistom vodom; prije toga obavezno isključite pumpu.